Времето в България

Значителни валежи утре над Югоизточна България

Значителни валежи , очакваме тази вечер над Егейско море , а по-късно през нощта, процесите ще обхванат и Мраморно море.

 

През деня по-значителни ще са валежите над Северна Гърция , Югоизточна България и СЗ Турция , валежите ще обхванат и  Черно море. Гръмотевични бури ще се образуват през деня , като от тях не са изключени и градушки.

Червен код : Издаваме за силни гръмотевична дейност , значителни проливни валежи и очаквани шквалояви явления .Висок е риска и от дребна градушка, и дори възможни локални навадения. Очакваните валежи ще са между 30-70 л /кв.м не са изключени на места, валежите да надминат 70 л/ кв.м

********

Оранжев код :  Издавам за очаквани инвазивни проливни валежи, силна гръмотевична дейност и дори възможни шквалояви явления. Валежите ще са между 20-40 л/кв.м , висок е риска от дребна градушка.

********

T.Storm/ Heavy rain   : Очакваме валежите да са умерени по количества и да са от есенен тип не са изключени и слаба гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра . Причината е нов студен атмосферен фронт