Времето в България

Застудяването продължава – 16.03.2021

Времето тази нощ : С умерено до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух . Валежите отново ще се активизират и  във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Очакваната снежна покривка в по-ниското ще е между 2-5см, но по планините ще се натрупат около 15-25 см. Внимание ! Над СЗ България , очакваме и силни пориви на вятъра до 70-80 км в час!

По-значителни валежи , очакваме тази нощ над Източна България. Процесите ще са съпроводени и от гръмотевична дейност не са изключени и шквалови явления .

През деня :

Над Западна България времето ще е облачно и студено , като дневните температури ще са между 3-7 градуса. Над източната половина от страната ще се задържи топло , като максималните ще достигнат 12-14 градуса , но следобед не са изключени отново да се образуват гръмотевични бури. Застудяването ще обхване и Източна България късно следобед .

 

Оранжев код за Южна Гърция , Егейско море и Турция  : Тук валежите ще са конвективни по характер и не са изключени и гръмотевици . Вятъра постепенно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижават. Не са изключени и смерчове и значителни по количества валежи . Очакваното количество за 24 часа , може да надмине 70 лв /кв.м