Времето в България

Задава се зимна обстановка и възможни наводнения

Очаквайте допълнително обновление !
През следващите 72-96 часа , очакваме  усложняване на метеорологичната обстановка  – интензивни валежи от сняг над цялата страна и силни гръмотевични бури над Северозападна Турция . Причината отново ще мощен средиземноморски циклон, прекосяващ  Егейско море и Черно море. 
Времето у нас : 
По-значителни ще са валежите отначало от дъжд над Южна и Югоизточна България , а по-късно вечерта срещу 27-ми те ще преминат и в сняг.
При тези валежи, очакваната  снежна покривка ще е между 15-25 см , а самите валежи ще са интензивни със стопанско значение, очакваните количества, за целя период , ще са между 35-60 л/кв.м.
Показваме и карта на самите валежи , като процеса тук е на финалната си фаза 
Виждаме как циклонът задълбава над нашата страна и се усилва. Постепенно страната ни ще попада под неговата тилна част , като тук центъра на циклона „издърпва“ студени въздушни маси от северните ширини. Валежите по самата оклюзия, са продължителни и интензивни , а ако са от сняг, могат да паднат до 20 см снежна покривка и то за кратко време.
Показваме и очакваната снежна покривка у нас и на Балканите за периода 26-27-ми януари 2021година .
Внимание ! Нека да бъдем внимателни, с очакваното покачване на нивото на реките. Висок риск за локални наводнения  ще е най-висок над Южна и Югоизточна България. 
Картата тук показва основно големите реки , но не и техните притоци !