Времето в България

Времето се разваля – От утре оранжев код за значителни валежи.

Около сутринта от югозапад ще започнат валежи. По-значителни по количества ще са те  над Родопската област и Югозападна България. Следобедните часове не са изключени процесите да са съпроводени и от гръмотевична дейност. Валежите ще са обложни по характер , а местата с гръмотевична дейност и проливни . Очакваните количества ще са между 10-15 л /кв.м – районите с оранжев код до 40л/кв.м.

Времето тази нощ : Над СЗ България , очакваме да се образува гъста мъгла и от нея ще ръми. Температурите в тези райони ще останат около 2-5 градуса по Целзий, а над останалата част термометъра ще показва стойности около 5-10 градуса по Целзий.Причината е  често явления за тази част на България –   температурна инверсия, времето над тези райони ще остане тихо тази нощ.

От югозапад над Южна България, ще започнат слаби валежи от дъжд , а над 1300-1400 метра надморска височина  в РилоПиринския планински район ще завали сняг. Очакваме да се образува нови 10-15 см снежна покривка .

Внимание ! Валежите над тези райони около обяд и следобед ще са значителни по-количества . Не са изключени повишаване на нивото на реките в района . 

Показваме и очакваните явления за 4-ти януари 2021 г. 

Оранжев код : Издаваме за очаквана гръмотевична дейност и значителни валежи. Най-висока е вероятността за гръмотевични бури над Гърция , Южна България , Северна Макетния и Егейско море . Очакваните количества ще са между 20-40 л /кв.м . Валежите над споменатите райони ще са по-често проливни . Съществува и реална заплаха и от локални навадения.

Максималните температури за 4-ти януари 2021

Страната ни отново ще бъде разделена на две поливинил –  по-високи ще са дневните температури над Източна България , а над Западна и СЗ България температурите ще се понижават .  Очакваните максимални  стойности над Западна България – около 10 градуса по Целзий , а над Източна до 13-15 градуса по Целзий.