Други анализи

Валежи от дъжд и сняг до края на март .

Запазва се тенденцията за променливо мартенско време и през март месец , като повечето глобални модели, прогнозират редуване на топли и студени дни.  

След повишаването на температурите от утре (12-ти март ) и сравнително топлите два дена , очакваме отново разваляне на времето и нови валежи от дъжд , а над 500 метра и от сняг . Снежната границата постепенно ще се смъква и срещу 15-ти март, ще завали сняг и над по-ниските места.Снежната покривка, в ниското, ще се образува над тревните площи, но бързо ще се стопи. 

Високото съдържание на вода в снежната покривка, създава предпоставки за възможни счупвания на клони и дори авари по електропреносната мрежа.

Към края на тази седмица :

…И нещо интересно се задава края на тази седмица и началото на идната седмица . Отново валежи от дъжд , сняг и дори гръмотевични бури.
Виждаме навлизането на мощен циклон към нашата страна и свързаните валежи. Възможни са валежите над южните райони да са придружени от гръмотевици и те да са проливни по характер .
Причини:
Очакваме над нашата страна, времето да се определя от многоцентрова област от ниско налягане и образуването на циклогенез.
През следващите няколко дена ще се редуват циклони  , а температурите ще останат почти без промяна , очакваме валежи от смесен тип . Прогнозираните количества валежи, за целя период от 15 ти до 20-ти март  ще надминат 100-120 л /кв.м , за сега няма опасност от навадения , но нека да се има предвид и опасността от лавини.  Високите места и планинските райони – снежната покривка ще се повиши. Най-голяма ще е снежната покривка над Рило-Родопски масив, очакванията ни са тя да надмине 200-300 см.
Можете да използвате и нашите карти :
http://meteo-models.rf.gd/