Времето в България

Прогноза за 3-ти май. Още валежи и захлаждане ,очакваме днес ..

През изминалите  24 часа на много места у нас и на Балканите се изсипаха над 30 лкв.м. Именно тези валежи повишиха и риска от локални наводнения.

.. И днес , атмосферата ще е силно неустойчива , като очакваме и чести валежи от дъжд над Западна и Централна България , а следобедните часове, ще се развиват и купесто-дъждовни облаци над Източна и Североизточна България .Температурите ще се понижат максималните –  между 23-26 градуса по Целзий.

Прогноза за очаквани екстремни явления – 3.05.2020 до 23 часа

Оранжев цвят : Издаваме за проливни валежи и  възможна дребна градушка, не са изключени  много силни пориви на вятъра по време на буря.Сумарното количество валежи може да достигне до 35-40 л/кв.м.
През деня ще се развива обичайната купесто-дъждовна облачност. Следобедните часове – клетките ще се сливат, но ще са и  бавно подвижни (стационарни) ..  Обикновено  при тези процеси падат за кратко време  интензивни валежи , но поради малките размери на самите “ бури “ е трудно да се прогнозират. Валежите на места могат да надминат 40 л/кв.м и да предизвикат и наводнения .
Ниво 1 (Жълт цвят ) ..Най-ниската ни степен.  Обикновено я издаваме за слаба конвекция  и кратки проливни валежи . Валежите ще са с ниска интензивностдо  5-10 мм /за час (силен дъжд  )