Времето в България

Прогноза за 07-ти и 08 юни 2020

Времето тази нощ : 06-07 юни 2020г.

По-активни ще са процесите над Централна Сърбия , Северна Гърция, Румъния и СЗ и Южна България.

Над тези райони са възможни да се формират и гръмотевични бури .Виждаме актуалната гръмотевичната активност у нас и на Балканите ,която е била до 23 часа

Карта : lightningmaps 

През следващите 48 часа,обстановката на Балканите ще се влошава,очакваме и образуването на силни гръмотевични бури. Условията ще са благоприятни и за  възможна средна и  едра  по размер градушка! 

Времето утре :

Следобедните часове над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна  облачност.По-значителни ще са валежите около обяд и следобед над Сърбия , Западна  България ,  Предбалкана и СИ България  – областите с оранжев цвят !

Страната ще попада в североизточната част на висок циклон, създавайки благоприятни условия за нестабилна атмосфера и то следобедните часове !

Атмосферата ще бъде силно неустойчива и ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Главно в северозападната половина от страната ще имаме чести гръмотевични бури, които ще продължават и през нощните часове. Към края на деня бурите ще образуват и мезо-конвективни системи .Не са изключени и силни пориви на вятъра по време на буря!

Предупреждения от картата за опасно време :

Ниво 2 Оранжев цвят : Издаваме за силни гръмотевични бури .Очакваме  дребна и средна по размер градушка , силни пориви на вятъра и значителни валежи до 20-40мм. Към края на деня бурите ще образуват и мезо-конвективни системи .

 

Прогнозата е преиздадена ! 

Причина : Очакваните процеси НЕ се образуваха през деня. Висок е потенциала за тази нощ и сходните условия за утре : 07-ми юни 2020г.