Времето в България

Прогноза за 02-ри юни 2020г. Нов студен фронт ще понижи температурите

През следващите 24 часа през страната, очакваме да премине нов студен атмосферен фронт , като следобедните часове, ще се образуват  и поредните гръмотевични бури .Температурите ще се понижат,но за кратко . Очакваните стойности утре  ще са между 16-22 градуса по Целзий

Област на ниско налягане над Северна Румъния и Украйна ще продължава да определя динамичното време над Югоизточна Европа . Атмосферата ще е силно неустойчива , като процесите ще са развиват предимно следобедните часове .

Времето тази нощ :

По-значителни валежи и гръмотевични бури , очакваме над Южна Румъния, централните части от Дунавската равнина и Североизточна България. Валежите ще са проливни по характер и  не са изключени да са съпроводени от гръмотевици и дребна градушка .

Около обяд и следобедите часове , ще се развива  купесто-дъждовна  облачност, валежите ще са интензивни,придружени от силен дъжд и дребна градушка не са изключени и шквалови явления .

 

Прогноза за екстремно време : Валидно от 02-ри юни до 02-ри юни (23 часа )

Ниво 2 / Оранжев цвят / Издаваме за проливни валежи , дребна градушка и гръмотевична дейност . Валежите ще са интензивни ,но за кратко време .  Следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност ,но с ниска вертикална мощност (височина ). Обикновено валежите от този тип конвекция са краткотрайни  и проливни , придружена от ситна и дребна градушка ( или суграшица ).Не са изключени на места валежите да надминат 40л/кв.м

Ниво 1  Издаваме за краткотрайни валежи и дребна градушка . Валежите тук ще са между 10-20 мм / час