Времето в България

Постепенно се затопля, очакват ни нови валежи следващата седмица.

Още от утре времето ще се стабилизира , слънцето се завръща и започва постепенно затопляне , което ще продължи и през следващите дни .Най-високи ще са температурите през уикенда и понеделник , като очакванията са максималните температури да достигнат до 34 градуса по Целзий

Причината  за топлото време у нас е мощен циклон над Западна Европа , които ще завлича по-гореща въздушна маса от Северна Африка, към вътрешността на континента. Затоплянето над централните и планинските райони от континента ще пресъздаде благоприятни условия и за сутрешни мъгли. У нас през следващите дни ще преобладава силен южен вятър .

Следващата седмица се очертава да е динамична, вероятно с валежи към вторник и сряда , температурите ще се понижат.

След значителното повишение на температурите, очакват ни нови гръмотевични бури и проливни валежи. Причината е нов средиземноморски циклон , които ще ни донесе ново захлаждане и валежи над Западна и Централна България. Очертава се значила валежна обстановка над Северна Гърция , България и Южна Румъния , за която ние ще следим.

Условията ще са благоприятни за краткотрайни валежи дори придружени  от  гръмотевични бури над Северна Гърция ,  Южна и Централна България, процесите по-късен етап ще обхванат и  Южна Румъния. Сумарното количество валежи за 24 часа период , може да достигне до 20-40 л /кв.м, а за изолирани места дори до 50-70 л/кв.м.

 

Карти :  MeteoBlue