Времето в България

Отново зимна обстановка между 7-ми и 8-ми декември

Оперативните от нас метеорологични модели продължават да прогнозират значителни валежи от сняг над СЗ България .През нощта срещу 8-ми декември процесите ще обхванат Централна България и Южна Румъния . Очаква се и снежна покривка да се натрупа над изобарните райони. По-висока е вероятността по-високи полета с надморска височина от над 250-300 метра и Предбалкана . Над острената  част от страната валежите ще са от дъжд и то по-значителни над Южна и Източна България ..

  1. Снимка сме показали как започва процеса у нас

Нека да имаме предвид , че валежите от сняг над Северна България са под „кантар“ .Защото много зависи точно кога ще започнат процесите  . Ако валежите, са следобедните часове и през нощта на 8- ми декември ще завали сняг . 

2. Прогноза на крайната фаза на валежите у нас.

Ето я и дългоочакваната прогноза за очакваните от нас явления ..

Снежна покривка ще се образува и над Видинска , Монтанска и Врачанска област , Централния Предбалкан  и Планиските райони от Западна и Централна България .Нека да се има и предвид , че настилката ще хлъзгава и валежите отначало ще са от дъжд , възможно е да се образува и поледици  и заледявания по пътищата. Висок е риска над Предбалкан , Централна България и СИ България ..Късно през нощта срещу 8-ми декември -дъжд над столицата постепенно ще го обръща на мокър сняг. 

3. Снимка е прогнозата ни издадена според нас за периода 7.12.2020 до 08.12.2020

Нека да се има предвид , че очакваните превалявания ще са значителни по-количества , а най-интензивни, ще са над местата с оранжев цвят.

Оранжев цвят : Издаваме за продължителни и умерени по количества валежи , като очакванията ни са на много места, да паднат количества до 20-30 л/кв.м , а над Южна България , валежите ще са придружени от гръмотевици .

Значителни валежи от сняг (Heavy snow ) Издаваме за Южна Румъния и крайните североизточни райони от страната , където не са изключени валежите да са придружени от силен снеговалеж с комбинация от силни пулсации вятъра валежите от сняг ще преминават в снежна виелица .