Времето в България

И днес бури и градушки у нас и над Югоизточна Европа

Прогноза за 14-ти юни 2020г.

Висок циклон ще поддържа неустойчиво стратифицирана атмосфера над Източна и Югоизточна Европа , като следобедните часове, ще се развива мощна купесото-дъждвна облачност.
По-значителни ще са валежите над Източна Румъния , СЗ Сърбия, Унгария  и над Югоизточна България.
Температурите ,очакваме да се повишат с 3-4 градуса спрямо вчерашните.
Очакваните по-високи температури допълнително ще дестабилизират атмосферата.
През деня атмосферата ще е силно нестабилна,  ще се  генерират  около 100-1500 J/kg потенциална енергия, но  без наличието на силен срез на вятъра клетките ще са почти стационарни.При тези процеси валежите се образуват на локални места , но се изваляват , като се създава риск от наводнения .

Времето у нас. Тази вечер 13-14 май

Тази нощ не са изключени значителни валежи над Източна Сърбия и на места над СЗ България , но процесите до сутринта ще затихнат .

Прогноза за екстремно време за периода : 14-15-ти юни 2020

Ниво 3 Червен цвят  

Издаваме за тежки метеорологични явления –  средна и дребна по размер градушка , силни пориви на вятъра.Валежите ще са с голяма интензивност до 40-70 мм/час .Не са изключени и локални наводнения !  Към края на деня не са изключени нови валежи над Дунавската равнина и Югоизточна България .

Ниво 2 Оранжев цвят :

Издаваме за силни гръмотевични бури .Очакваме  дребна градушка , силни пориви на вятъра и значителни валежи до 20-40мм. Към края на деня не са изключени нови валежи над Дунавската равнина и Югоизточна България .