Времето в България

Екстремни горещини и силни гръмотевични бури 31.07.2020г.

През деня ще бъде предимно слънчево, в низините и  горещо. В повечето райони от страната максималните температури ще са между 34° и 39°. По-високи,очакваме да са стойностите над Югоизточна и Югозападна  България, очакваните стойности ще са между 34- 39  градуса по Целзий.Малко по-ниски ще са температурите над Дунавската равнина , като причината е мощната купесто-дъждовна дейност и очакваните валежи. Температурите, ще са между 32-36 градуса по Целзий .

Времето в Планините : 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Следобедите часове, на много места ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Не са изключени да паднат интензивни валежи , придружени от гръмотевици .

Максималната температура на височина  1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

 

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е около 27°. Следобедите часове , очакваме да се развива и купесто-дъждовна облачност (виж картата )

Предупреждение за опасно време за периода : 31-ри юли  до 06 часа  на 01.08.2020г.

На карата сме показали , очакваните явления за утре .

По-значителни валежи , очакваме над Динарските планини и СИ България , на много места, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.

Оранжев код : Издаваме за силни гръмотевични бури , като бурите ще са придружени от дребна и средна по-размер градушка , силни ветрове и шквалови явления . Интензивността на валежите ще е между 15-45 л/кв.м Процесите привечер ще обхващат и Западна България. Възможни са и локални наводнения.

През деня по-интензивни ще са валежите над Източна Румъния и СИ България , а по-късно, клетките ще достигнат и Централна България .