Времето в България Времето по света

Дъжд, гръмотевични бури и сняг от утре

Април месец започна със слънчево и топло време , но още от утре ни очакват валежи от дъжд , гръмотевични бури и дори от сняг. През следващите 48 часа от северозапад към нашата страна ще премине студен атмосферен фронт. Над  Адриатическо море ще се   зароди и циклон , които ще оказва влияние на времето у нас . При тази синоптични обстановка, времето ще е променливо със значителна облачност и чести валежи от дъжд , а над 1000-1200 метра надморска височина и от сняг. Валежите ще започнат от 2-ри април, но пика на този процес ще е рано сутринта и около обяд  на 3-ти април .

Карта на очакваните явления за периода 2-ри април до 3-ти април 2021година .

Времето на 2-ри април :

Следобедните часове по планините ще се развива купесто-дъждовна  облачност и на много места ще превали и прегърми. По-значителни по количества ще са валежите над Предбалкана и СИ България .  Не са изключени и градушки и дори шквалови явления .

Времето на 3-ти април : От запад ще започнат нови валежи , като по-значителни ще са валежите над западна , централна и източната половина от страната.

Ниво 2 ( оранжев цвят ) Издаваме за значителни по количества валежи , възможни са и  гръмотевични бури . Количествата валежи за периода 2-ри и  3-ти април , ще надминат 40-60 л / кв.м .

Ниво 1 ( snow ) Издаваме за интензивен валеж от сняг и то по планините  не са изключени и снежни бури . Очакваната нова  снежна покривка ще е между 5-15 см. Снежната граница, ще е между 800-1200 метра надморска височина и силно ще варира през деня .Привечер над котловините  от Средногорието и Софийската котловина не са  изключени и слаби валежи от сняг .