Времето в България

Бурите се завръщат, но температурите се повишават

Прогноза за 25-ти юни

Следобедните часове , отново около планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни валежи ,очакваме над Централна и Източна България.

Следобедните часове  по-значителни валежи , очакваме да са  над  Дунавската равнина , Горнотракийската низина  и Северна Румъния. Валежите над тези райони ще са краткотрайни , но интензивни , възможни са и локални наводнения. Интензивността на валежите ще достигнат на места до  50-60 л/кв.м .

Предупреждение за опасни явления :

Оранжев код : Издаваме за интензивни валежи, дребна градушка и силни пориви на вятъра. Над тези райони вероятността за тези явления е най-висока . Интензивността на валежите ще достигнат  до  40-60 л/кв.м .

Висок е риска и за наводнения ! Валежите ще се развиват, при слаб срез  на вятъра , но високите температури през деня , ще генерират до 1000 – 1500j/kg Процесите ще се развиват бързо , но ще са слабо подвижни или стационарни , а над източната половина  ще   следват бризовия фронт.

Предупреждение за наводнения :

На картата сме показали районите , където риска за внезапни наводнения е най-голям. Нека да припомним , че карта не показва на 100 % , че ще  се случват тези явления. Поради котловиния  релеф на терена , са възможни процесите да се изваляват поради орфографски причини.